Székely Mikó Kollégium

Híres festők megelevenedett képei

https://www.hirmondo.ro/eletmod/cseperedo/hires-festok-megelevenedett-kepei/?fbclid=IwAR1VaAMaJx0IYm7cCkOycoRxD5r8P_9ygkMMTNt9RYBqpY7-KOJQjleOM-Y

Híres festők megelevenedett képei

Híres festők megelevenedett képeiCseperedő

A szabadidő hasznos eltöltése, a diákok művészet iránti érdeklődésének a felkeltése valamint kreativitásuk fejlesztése, kibontakoztatása céllal hirdetett festményimitációs versenyt a Székely Mikó Kollégium. A felhívásra több mint 20 „pályamunkát” küldtek be a tanintézmény diákjai.

A feladat egyszerű és minden korosztály számára érthető volt: egy festményt kellett kiválasztani, majd „lemásolni”, azaz beöltözni, beállni a megfelelő pózba és erről egy fényképet készíteni. A fotót be kellett küldeni az eredeti alkotással együtt.

– Öröm volt számomra, hogy több diákunk érdeklődését is felkeltette a festményimitációs felhívás, hisz szükség volt az ilyen fajta játékos „házi feladatokra” is. Tizenkilenc tanuló összesen 23 pályamunkát küldött be. Minden jelentkező diák derekasan helytállt, nagyon ötletes és kreatív imitációk születtek. A szülők is bekapcsolódtak ezeknek a megtervezésébe és kivitelezésébe. Több visszajelzésből tudjuk, hogy a családtagok minőségi időtöltésként élték meg ezt a tevékenységet, magyarázta másolatok elkészítését, magyarázta dr. Kinda Eleonóra ötletgazda, a tanintézmény református vallástanára.

A beérkezett képeket Bakó Kinga rajztanár értékelte. Eszerint első helyezett Bokor Dorka (7. A osztály), második Balázs Janka (5. B), harmadik Aczél Zsófia (4. C). Dicséretben részesült: Aczél Adrienn (7. A), Pál Tas ( 3. C), Bedő Gyopár (4. C) és Bucsi Bíborka (3. B). Minden benevezett diák részvételi oklevélben részesül, a legsikeresebb imitációk készítői ajándékcsomagban részesülnek. A díjazásra, a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel, az új tanév elején kerül sor.

Bokor Dorka (7.A) alkotásai:

Aczél Zsófi (4.C) alkotása:

Bedő Gyopár (4.C) alkotása:

Bucsi Bíborka (3.A) alkotása:

Gergely Anna Petra (4.C) alkotásai:

Deák László-Ábel (2.C) alkotása:


2020.június 20.


További információk