Székely Mikó Kollégium

Székely Mikó Kollégium Alapítvány

Az 1991 márciusában bejegyzett alapítvány kuratóriuma elkötelezett, hogy őrizze az elődök szellemiségét, hiszen különös szellemiségű iskoláról van szó, ahol az értékek megőrzése, továbbadása a tanároknak, diákoknak, az iskola vezetőségének és a mellette működő alapítványnak a felelőssége.

Alapítványunk az ösztöndíjak megítélése, a tanulók és tanárok díjazása, az oktatási-nevelési folyamat különböző módon történő segítése mellett támogatást nyújt az iskolában működő sport- és művészeti csoportoknak is. Ezenkívül az Alapszabályzat kibővítése révén újabb lehetőségek nyíltak meg az iskola, illetve tágabb közösségünk művelődési tevékenységébe való bekapcsolódásra.

Legfontosabb programjaink, megvalósításaink:

 

  • Ösztöndíjak, támogatások
  • Emlékhelyek ápolása
  • Kegyeleti megemlékezések
  • Szoborállítások
  • Történelmi vetélkedők
  • Pályázatok lebonyolítása
  • Kiadványok támogatása

Mindezek a tevékenységek nem valósulhatnának meg a Polgármesteri Hivatal, a Megyei Tanács és mindazon intézmények támogatása nélkül, amelyekkel partnerszerződést kötöttünk, és a több mint száz támogató önzetlen és hathatós segítsége nélkül.

Legyen világosság!               

Keresztes László, a Székely Mikó Kollégium Alapítvány elnöke

 

Az alapítvány támogatásokat fogad: Fundația Székely Mikó Kollégium – RO22BRDE150SV14547261500

Anyagi felajánlást lehet tenni a 0735 216 895-ös telefonszámon.

Adója 2%-ával is támogathatja az alapítvány tevékenységeit.

                           

 


2022.december 09.

Események

Az RMPSZ a Székely Mikó Kollégium 14 pedagógusát tüntetette ki

A tegnap, 2022. november 22-én az RMPSZ a Székely Mikó Kollégium 14 pedagógusát tüntetett ki.  Azok vehették át a könyvjutalmat és az oklevelet, akiknek a diákjai-az online oktatás alatt- országos és nemzetközi versenyeken jutalomban részesültek.

2022.november 23.