Székely Mikó Kollégium

Erasmus+ program líceumos kórustagoknak Budapestre

Pályázati felhívás a Székely Mikó Kollégium középiskolás kórusának tagjai számára az Erasmus+ program keretében szervezett budapesti iskolalátogatásra (tapasztalatcserére)

 2022. március 3-8. között

 

A 2020/2021-es tanévben a Székely Mikó Kollégium 7 éves Erasmus akkreditációt nyert el. A projekt egyik célkitűzése a toleranciára és sokszínűség elfogadására való nevelés, Európa kulturális örökségének megismerése és megismertetése. Ennek megvalósítása érdekében tapasztalatcserét szervezünk Budapestre, 2022. március 3-8. között 35 középiskolás kórustag számára, akiket 5 pedagógus kísér.

A program felajánlott tevékenységei: tanórák látogatása, kulturális eseményeken való részvétel, csoportmunka a vendégfogadó iskola diákjaival, kirándulás.

A mikós középiskolás diákok kiválasztása az alábbi kritériumok alapján történik:

 

  • A Székely Mikó Kollégium középiskolás kórusában való aktív részvétel, amit a zenetanárnő ajánlása igazol.
  • Eredmények a zenei műfajban.
  • Egy magyar nyelven írt motivációs levél benyújtása, amely tartalmazza az Erasmus+ projektben való részvételi szándékot
  • Kötelezettségvállalás (szerződés aláírásával), amelyben a diák vállalja, hogy a kiválasztása esetén eleget tesz az adott ország aktuális járványügyi követelményeinek (EU-s igazolvány), valamint azt is, hogy rendszeresen részt vesz a felkészülést megelőző kóruspróbákon, és aktív részvételt tanúsít a budapesti kiutazás során, a budapesti iskola küldöttségének a fogadásában és a projekt beszámolójának az elkészítésében is.
  • Az összköltség 20%-os előlegezett kifizetése (amit visszatérítenek a projekt lezárása után).

 

A pályázatokat 2022. január 7-ig kell leadni az iskola titkárságán.

 

A kiválasztás pontozásos rendszere:

Ssz.

Követelmény

Pontszám

Megvalósíthatóság

1

A Székely Mikó Kollégium kórusában való aktív részvétel - kizáró jellegű

50 pont

Ajánlólevél a zenetanártól

2

Eredmények a zenei műfajban

10 pont

Oklevelek, igazolások

3

A programban való részvétel megindoklása

30 pont

Magyar nyelvű motivációs levél

4

Tanulmányi eredmények és tevékenység az osztály vagy az iskola közösségi életében

10 pont

Ajánlólevél az osztályvezető tanártól

 


2021.december 08.


További információk

Események

Szórványtábor

A Székely Mikó Kollégium VI.C osztályának szórványprogramja 2022. június 10-12. között a medgyesi diákok sepsiszentgyörgyi látogatásával folytatódott, így a két diákközösség egy közös táborozáson vehetett részt. Ez alkalommal a medgyesi diákok megismerhették városunkat és környékét. Élménydús programokra került sor: a városi sétavonatozás egy sugásfürdői vonatozással egészült ki, ellátogattunk a Sepsi OSK stadionba és a Vadászmúzeumba, megnéztük városunk legjelentősebb turisztikai látványosságait, bábszínházban és a moziban is voltunk, ahol egy 3D-s filmet láttunk.

2022.június 20.

Közérdekű információk

Előkészitő osztályok tanítónőinek nyilvános sorshuzása

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az előkészitő osztályok tanítónőinek nyilvános sorshuzása a 2022-2023-as tanévre augusztus 25-én (csütörtökön) 16:00 órától fog zajlani iskolánk Konferencia termében. 

2022.augusztus 10.