Székely Mikó Kollégium

XII. BÖLCS DIÁKOK -Versenyfelhívás - 2021-11-30


 

XII. BÖLCS DIÁKOK - ORSZÁGOS SZINTŰ VETÉLKEDŐ

VERSENYFELHÍVÁS

 

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a 2021-2022-es tanévben tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Bölcs Diákok vetélkedőt. Az idei verseny témája a hagyományőrzés, célja pedig a tanulók érdeklődésének felkeltése természeti és kulturális értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az idei vetélkedő keretében a hagyományőrzésre összpontosítunk. Célunk tudatosítani a fiatalokban, hogy jövőt csak a múlt tapasztalataira támaszkodva lehet építeni, ezért minden embernek fontos ismerni elődei élet- és gondolkodásmódját, valamint törekedni arra, hogy a közösségétől kapott értékeket  megőrizze, majd továbbítsa utódainak, hiszen egy nép öröksége nem csupán megkülönböztető jegy, hanem a nemzet megmaradását biztosító érték.

A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezetőtanár kíséretével. Jelentkezni 2021. november 21-ig lehet a www.bod.communitas.ro honlapon. Idén is a járványügyi intézkedésekhez igazodó csapatmunkára várjuk a résztvevőket.

 

Ismertető videó:

 

https://drive.google.com/file/ d/1lEfsgRe1akDC_ 7K6dwbyl1WSUxt-gfSG/view

 

A verseny szakaszai a következők:

·         Helyi szakasz: online rendszerben – 2021. november 29 – december 22.

·         Megyei szakasz: online rendszerben – 2022. január 10 – február 11.

·         Országos szakasz – a járványügyi helyzet és az Oktatási Minisztérium versenyekre vonatkozó jövőbeli pontosításainak függvényében, melyről megfelelő időben értesítjük a versenyzőket.

 

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető: www.bod.communitas.ro. Kérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját!

A vetélkedő feladatlapjait és a forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot a www.bod.communitas.ro honlapon tesszük közzé. A feladatlapok megoldásait is ide kell feltölteni.

Kapcsolat:

E-mail: bolcsdiak@communitas.ro

Telefon: 0769-675 036 (Mihályfalvi Katalin),

               0264-594 570, 0723-250 324 (Communitas Alapítvány)

 

Az országos szakaszba bejutó csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

 

MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES

EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!

Dr. Pető MáriaEsemények

József Álmos ny. tanár úr előadása a Székely Mikó Kollégium tablóiról

2021. december 6-án József Álmos , iskolánk egykori matematikantanára, helytörténész a Székely Mikó Kollégium tablóiról szóló tanulmányát mutatta be a végzős diákjaink számára. A gazdag képanyagot sok- sok érdekességgel egészítette ki. A résztvevők egy igazi történelmi időutazás részesei lehettek, gazdagodott a történelmi, helytörténeti és a művészettörténeti ismeretük, valamint megerősödött a mikós identitásuk is. Az előadás során betekintést nyerhettek a tablókról készülő album munkafolyamatába is.

2021.december 23.

Közérdekű információk

2021-2022-es Ballagás

A 2021-2022-es tanévben a XII. osztályok ballagása május 21.-én lesz.

2022.május 21.