Székely Mikó Kollégium

INNOVÁCIÓS verseny középiskolás diákoknak 2021-22 - 2021-10-31


  31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny (2021/2022-es tanév)

 

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 2001. október 1. és 2008. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait.

MIT LEHET NYERNI?

I. díj: (max. három) egy évig havi 30 000 Ft-os ösztöndíj

 II. díj: (max. három) egy évig havi 20 000 Ft-os ösztöndíj 

III. díj: (max. négy) egy évig havi 10 000 Ft-os ösztöndíj a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

A legjobb határon túli díjazott pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.

(A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a felvételi eljárás folyamán.

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszerzési képzésben, mentorálásban részesíti.
A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2022 szeptemberében, Brüsszelben, az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (Regeneron ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) c. versenyen stb.

MIVEL LEHET RÉSZT VENNI?

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is.

A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

 

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni november 25-én, 15 óráig.

Minden tudnivaló az alábbi felhívásban olvasható.

http://www.innovacio.hu/3a_hu_31_felhivas.php

Dr. Pető Mária