Székely Mikó Kollégium

Magyar Népmese Napja - 2021-09-30


Meghívott: Bíró Boróka
Helyszín: könyvtár

A Magyar Népmese Napján idén is megemlékeztünk a 162 éve született mesemondónkról, Benedek Elekről.Ebből az alkalomból több osztály ellátogatott a kicsi könyvtárba, ahol mesét hallgattak, rajzoltak, játszodtak. A II. A osztály diákjai abban a szerencsében részesültek, hogy a Domokos Géza könyvtár olvasótermében ülve megismerkedhettek Elek apó egyik ükunokájával, Bíró Borókával, akivel virtuális sétán vehettünk részt a kisbaconi Benedek Elek Emlékház kertjében. Boróka sokat mesélt Elek apóról és nagyon kedvesen válaszolgatott a feltett kérdésekre. Egy igazi élményben volt részünk!

Köszönet Márton Csaba informatikusnak, aki létrehozta nekünk a virtuális kapcsolatot.

 

 

 

 

 

 

Forreiter Csilla-ÉvaEsemények

Szórványtábor

A Székely Mikó Kollégium VI.C osztályának szórványprogramja 2022. június 10-12. között a medgyesi diákok sepsiszentgyörgyi látogatásával folytatódott, így a két diákközösség egy közös táborozáson vehetett részt. Ez alkalommal a medgyesi diákok megismerhették városunkat és környékét. Élménydús programokra került sor: a városi sétavonatozás egy sugásfürdői vonatozással egészült ki, ellátogattunk a Sepsi OSK stadionba és a Vadászmúzeumba, megnéztük városunk legjelentősebb turisztikai látványosságait, bábszínházban és a moziban is voltunk, ahol egy 3D-s filmet láttunk.

2022.június 20.

Közérdekű információk

Előkészitő osztályok tanítónőinek nyilvános sorshuzása

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az előkészitő osztályok tanítónőinek nyilvános sorshuzása a 2022-2023-as tanévre augusztus 25-én (csütörtökön) 16:00 órától fog zajlani iskolánk Konferencia termében. 

2022.augusztus 10.