Székely Mikó Kollégium

XI-XII-es diákok számára Ifjú tudósok versenye - 2021-09-30


 Ifjú Tudósok-  Tudományos középiskolai vetélkedő XI-XII-es diákok számára

MAGYAR IRODALOM, FIZIKA és INFORMATIKA
https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/  


A vetélkedő célja
A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulók számára egyes természettudományos vagy bölcsészettudományos tudományterületen, tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására, továbbá a Kárpát-medence államaiban élő középiskolás tanulók és a társadalom szélesebb csoportjai számára a vetélkedő követendő példát mutasson a magasszintű tudásról és a széleskörű műveltségről.
A részvétel feltételei
A vetélkedőn a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) működő középiskolák 2021/2022. tanévben 11-12. évfolyamos tanulói egyénileg vehetnek részt.

A tanulók nevezését, a vetélkedőn való részvétel lehetőségét és a tanulók szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola intézményvezetője biztosítja. Egy iskolából több tanuló is jelentkezhet.
A tanulók egyénileg versenyeznek, a jelentkezés és a részvétel ingyenes, jelentkezni az adott köznevelési intézményen keresztül lehet. 

Az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós:

  • az első forduló (az elődöntő) mindhárom tudományterület esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll;

  • a második fordulót (a középdöntőt) Budapesten rendezik, ennek során a versenyzők egy-egy adott napon személyesen mérhetik össze a tudásukat, az eseményekről videófelvételek készülnek;

  • a harmadik forduló (a döntő) is Budapesten lesz, a televíziós fordulóba jutott versenyzők stúdiókörülmények között mérik össze tudásukat.A jelentkezés elektronikusan történik, magyarországi és határon túli versenyzők esetében az alábbi oldalon keresztül:
 https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/

A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes.

A vetélkedőre jelentkezni 2021. szeptember 1. – 2021. október 4. között lehet.

Dr. Pető Mária

Szólj hozzá elsőként a témához!

(A hozzászóláshoz jelentkezz be!)Események

Szórványtábor

A Székely Mikó Kollégium VI.C osztályának szórványprogramja 2022. június 10-12. között a medgyesi diákok sepsiszentgyörgyi látogatásával folytatódott, így a két diákközösség egy közös táborozáson vehetett részt. Ez alkalommal a medgyesi diákok megismerhették városunkat és környékét. Élménydús programokra került sor: a városi sétavonatozás egy sugásfürdői vonatozással egészült ki, ellátogattunk a Sepsi OSK stadionba és a Vadászmúzeumba, megnéztük városunk legjelentősebb turisztikai látványosságait, bábszínházban és a moziban is voltunk, ahol egy 3D-s filmet láttunk.

2022.június 20.