Székely Mikó Kollégium

Tájékoztató az V. osztályok kialakításáról - 2020-06-04


A Székely Mikó Kollégium Vezetőtanácsának 2020. június 4-i döntése értelmében a 2020–2021. iskolai évben induló V. osztályokat az alábbi módon alakítjuk ki:

1. Az intenzív angol és a tehetséggondozó-matematika osztály létrehozása a június 3-án lezárult iratkozásnak megfelelően történik. Tekintettel arra, hogy egyik osztályban sincs túljelentkezés, az angol nyelvvizsgára, illetve a matematika és az anyanyelvi szintfelmérőre nem kerül sor.

2. A hagyományos (szabad opciójú) osztályokba való besorolást ebben az évben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség  által az előkészítő osztályok számára kidolgozott szakmódszertan 8.2. pontja alapján végzi el a vezetőtanács által kijelölt bizottság, amely a minden gyermeket megillető méltányosság jegyében a diákokat betűrendben sorolja be az osztályokba, a fiúk és lányok kiegyensúlyozott arányára is figyelve.

A megyei tanfelügyelőség hivatkozott szabályozása az alábbi linken érhető el:  https://isj.educv.ro/sites/default/files/ConstrituireaFormatiunilorDeStudiu.pdf    

Dobra Judit

Szólj hozzá elsőként a témához!

(A hozzászóláshoz jelentkezz be!)