Székely Mikó Kollégium

A búvárkodás művészete - 2015-04-10


Április 10-én osztályunknak sikerült bepillantást nyerni a búvárkodás örömeibe is. A diákok a biológia laborban ülve elvándoroltak egy,  az iskola realitásától távoli, csodálatos, csaknem mesebeli helyre.

Ámulatunkra mindaz, ami számunkra megfoghatatlannak, kivételesnek tűnt, Szabó Jenő búvárnak igencsak megszokott volt. Meghallgattuk, hogyan kezdte tanulmányait és miként döntött amellett, hogy búvár legyen. Elmesélte kalandjait, munkájának nehézségeit, szépségét, megtudtuk, hogy a kaland tulajdonképpen ennek a munkának a része.  Általa készített videókat néztünk meg, ezekről beszélgettünk, majd Szabó úr elmondta,hogyan  tudunk mi is ennek a csodálatos világnak  a részesévé válni.

A bemutató a búvárkodás témájából kilépett és időközben, talán észrevehetetlenül egyfajta pályaorientációs beszélgetéssé alakult. Bizonyítékot és reményt kaptunk arra, hogy a hobbink és a szakmánk lehet ugyanaz. Szabó Jenő ezzel köszönt el tőlünk: „Mindegy mit választotok szakmaként a jövőben, csak szeressétek azt, másképp nem lehettek sikeresek.”

Fodor OrsolyaKözérdekű információk

Tudnivalók a 2023-2024-es tanévben előkészitő osztályba iratkozó diákok és

Tudnivalók a 2023–2024-es tanévben előkészítő osztályba iratkozó kisdiákok és szüleik számára a 3704/17.02.2023-as és 3445/17. 03. 2022-es Tanügyminisztériumi Rendelet alapján:

2023.március 22.