Székely Mikó Kollégium

Látogatóban a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban - 2015-03-04


Hivatkozások: A Székely Mikó Kollégium diákkórusa

Beszámoló a Székely Mikó Kollégium diákkórusának pécsi látogatásáról

 

43 éves testvériskolai kapcsolat köti össze a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot a pécsi Leőwey Klára Gimnáziummal. Ez az évtizedeken át tartó kapcsolat elsősorban Péter Albert nyugalmazott tanárnak és a pécsi Dr. Szabó Szabolcs karnagynak köszönhető. A kezdeti nehézségek után, a 89-es változásokat követően évenként rendszeresen találkozott a két testvériskola kórusa és tánccsoportja. A találkozások során a pécsiek bejárhatták Székelyföld szépségeit, valamint a Mikósok megismerkedhettek Baranya szépségeivel és nevezetességeivel.

Március első felében, a BGA Zrt „Határtalanul” projekt támogatásával, a Székely Mikó Kollégium diákkórusa látogatta meg a leőweyseket, Kubánda Miklós igazgatóhelyettes, Dombora Anna karvezető, Bakó Kinga, Krecht Gyöngyvér és Dr. Kinda Eleonóra pedagógusok kíséretében. A háromnapos látogatásban több érdekes program is belefért. Így sor került a Csontváry Múzeum meglátogatására, a Kodály Központban tartott Bartók-Kodály hangverseny meghallgatására. Ellátogattunk az Abaliget-i Csepkőbarlangba, valamint a Denevér Múzeumba. A Leőwey-s Napok alkalmából sor került a „Székely Mikó” terem felavatására is, amelyet Kubánda Miklós igazgatóhelyettesünk és Dr. Zalay Szabolcs, a Leőwey Gimnázium igazgatója avatott fel. A találkozás egy színvonalas ünnepi műsorral zárult, ahol a Székely Mikó Kollégium és a Leőwey Klára Gimnázium diákkórusa mellett, felléptek azok a mikós táncoslábú kórustagok is, akik egyben a Mikó Néptánccsoportjának is oszlopos tagjai. Vendéglátogatóink nagy szeretettel és gondoskodással vettek körül bennünket, amiért ezúton is ki szeretnénk fejezni a köszönetünket.

Élménydús emlékekkel tértünk haza valamennyien, diákok és kísérőtanárok egyaránt. Szeretnénk ha ez a kapcsolat még évtizedeken át fog folytatódna, a Pécs és Sepsiszentgyörgy között átívelő lelki-híd további ápolása és erősítése által. Ehhez kérjük továbbra is a szülők, a diákok és a támogatóink segítségét.

 

Dr. Kinda Eleonóra,

Székely Mikó Kollégium – Sepsiszentgyörgy

Dr. Kinda Eleonóra

Szólj hozzá elsőként a témához!

(A hozzászóláshoz jelentkezz be!)