Székely Mikó Kollégium

Jónak lenni jó - 2023-12-21


Jónak lenni jó

A Székely Mikó Kollégium diákjai az osztályfőnökök és osztálytanítók irányításával évek óta megszervezik az adventi időszakban a Cipősdoboznyi szeretet karitatív adománygyűjtést, melynek során megpróbálják szebbé tenni a hátrányos sorsú gyerekek karácsonyát. Az ajándékcsomagok közös összeállítása alatt a diákok nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is ráhangolódtak a legszentebb Ajándékra, hisz engedelmeskedve a jézusi tanításnak, megtapasztalták az ajándékozás örömét. „Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,40).

A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az évben is elsősorban a kézdiszentléleki P. Bartók Albert Napköziotthon diákjai részére gyűjtöttünk. A gyermekeket névre szóló ajándékcsomagokon kívül sok édességgel, tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel és tanszerekkel ajándékoztunk meg.

Ugyanakkor a sepsiszentgyörgyi Nappali Központba járó óvodásokat, az Anyás Központ kisgyerekeit, valamint a bárkányi hátrányos helyzetű diákokat is megajándékozhattuk. Bekapcsolódtunk a LAB Életmentő Kupakok Egyesület és a Segítünk a rászorulóknak csoport adománygyűjtésébe is.

Hálásan köszönjük a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek, hogy adományaikkal támogatták ebben az évben is a felhívásunkat, mindenkinek áldott és békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

Kinda Eleonóra

Elekes Andrea