Székely Mikó Kollégium

Építs hulladékból csodát! PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - 2023-05-15


 

Építs hulladékból csodát!

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és az Élet és Tudomány hetilap szerkesztősége a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismeretek terjesztése és a körforgásos gazdaság népszerűsítése érdekében pályázatot hirdet középiskolások számára.

 

A pályázat célja: olyan alkotások – használati tárgyak, gépek, dísztárgyak, emléktárgyak, ajándéktárgyak, játékok stb. – csoportos elkészítése, amelyek alapanyagául újrahasznosítható hulladékok, melléktermékek szolgálnak.

 

A pályázaton olyan, minimálisan 3 fős csoportok – baráti vagy osztályközösségek – indulhatnak, amelyek tagjainak a többségét a 2022/2023-as tanévben középiskolai tanulók alkotják. A csoportok az alkotásokat elkészíthetik önállóan vagy tanári segítséggel, ez utóbbi esetben kérjük feltüntetni a mentortanár nevét is.

 

Pályázni az alkotásról készült fényképpel vagy az alkotási folyamatot megörökítő, legfeljebb 5 felvételből álló fotósorozattal lehet.

 

A pályamunkákat e-mail formájában lehet benyújtani az eltud@eletestudomany.hu  címre. Kérjük, hogy a pályázók az e-mail tárgyaként tüntessék fel: Építs hulladékból csodát!

Az e-mail törzsében szerepeljen az alkotás címe, az alapanyag – az újrahasznosítandó hulladék – megnevezése, az alkotó csapat neve és elérhetősége, tagjainak névsora és a mentor tanár neve (ha tanári segítséggel készült a pályamű).

 Az e-mail mellékleteként kell beküldeni az 1-5 színes fotóból álló képes dokumentációt, minden képet külön csatolmányként. Egy kép mérete nem haladhatja meg az 1 MB-ot. A fotó készülhet fényképezőgéppel vagy okostelefonnal is.

 

A felhívás nem fotópályázat, tehát a zsűri nem elsősorban a fénykép minőségét, hanem a létrehozott alkotás ötletességét kívánja díjazni.

https://eletestudomany.hu/epits-hulladekbol-csodat-palyazati-felhivas/?fbclid=IwAR3OqImaArNFe8CQrv4k0y8pCmLzgipbMs5dRz0j2loslMCaMfYvNtXDcY0

Dr. Pető Mária