Székely Mikó Kollégium

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA VERSENYFELHÍVÁSA - 2022-10-04


          Köszönjük a Középiskolai MTA Alumni Programba fektetett eddigi munkájukat, bízunk benne, hogy az együttműködés hosszú távú lesz. Örömmel értesítjük, hogy a program folyamatosan bővül, így az előadások mellett tematikus tartalomcsomagokat kínálunk, és tanulmányi versenyeket szervezünk annak érdekében, hogy egyes társadalmi problémák jobb megértését és iskolai feldolgozását támogassuk.

Az Alumni Program részeként az Akadémia most tanulmányi csapatversenyt hirdet klímaváltozás és fenntartható fejlődés témakörben 9–12. osztályos magyarországi és magyar nyelvű képzésben részt vevő határon túli középiskolás diákok részére, amiről elsőként az Alumni-iskolák kapnak tájékoztatást. A háromfordulós verseny célja, hogy erősítse a középiskolás korosztály tájékozottságát és vitakészségét, valamint bővítse a diákok ismereteit ezen az igen összetett területen. A felkészülést az Akadémia szakértők által kidolgozott, online elérhető tartalmakkal támogatja.

A versenyre 2022. október 19-én, szerdán 16 óráig nevezhetnek 3 fős csapatok. A verseny két online fordulóból és a 2023. január 14-én élőben megtartott és élőben közvetített döntőből áll. A döntőbe jutott csapatok, felkészítő tanáraik és a legtöbb csapatot felkészítő tanár értékes tárgynyereményekben részesülnek, továbbá az első online fordulóban a legalább 40%-os, míg a második online fordulóban a legalább 50%-os tesztpontszámot elérők között is tárgynyereményeket sorsolunk ki.

 A győztes csapat és felkészítő tanára többnapos szakmai utazást nyer a dél-franciaországi kísérleti fúziós erőműhöz, a magyar részvétellel is épülő ITER-hez. A részvétel pontos feltételeiről és minden, a versennyel kapcsolatos tudnivalóról a verseny.mta.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Ha bármilyen kérdése van a versennyel kapcsolatban, szívesen fogadjuk a verseny@titkarsag.mta.hu e-mail-címen. A verseny logója, kreatívja és nyomtatható A4-es plakátja szabad felhasználásra ide kattintva érhetők el. Illetve innen is letölthetők további formátumok.

 MTA Kommunikációs Főosztálya

 

 

 

Elekes AndreaEsemények

Az RMPSZ a Székely Mikó Kollégium 14 pedagógusát tüntetette ki

A tegnap, 2022. november 22-én az RMPSZ a Székely Mikó Kollégium 14 pedagógusát tüntetett ki.  Azok vehették át a könyvjutalmat és az oklevelet, akiknek a diákjai-az online oktatás alatt- országos és nemzetközi versenyeken jutalomban részesültek.

2022.november 23.