Székely Mikó Kollégium

IV-ik osztályt végzett diákok osztályokba való eloszlása a 2022-2023-as tan - 2022-06-23


IV-ik osztályt végzett diákok és szüleik figyelmébe,

A negyedik osztályt végzett 70 mikós tanulóból angol nyelvvizsgára 37 tanuló jelentkezett, akik közül 35 tanuló vett részt a vizsgán. Az eredmények, valamint a szülők által választott opciós tantárgyak alapján az angol intenzív osztály a megengedett maximális létszámmal, 26 tanulóval indul.

Matematika opciót első helyen 32 tanuló választott. Mivel ebbe az osztályba túljelentkezés alakult ki, és hat szülő nem fogadta el azt, hogy az osztály kialakításánál az iskola figyelembe vegye a belső szintfelmérő eredményét, ezért a matematika opciójú osztály nem jött létre.

Két gyermek elment az iskolánkból. A fiú-lány arányt figyelembe véve, betűrendes elosztással két darab 21-es létszámú hagyományos osztályt alakítottunk ki, amelyekben a szülők minden tanévben opciós tantárgyat választanak.

A június 24. – július 9. közötti időszakban a szülőknek ki kell tölteniük a tanuló személyes adatlapját az iskola titkárságán, ezáltal foglalják el hivatalosan helyüket a tanulók az 5. osztályban.

V-es Osztálynévsor

Elekes AndreaEsemények

Szórványtábor

A Székely Mikó Kollégium VI.C osztályának szórványprogramja 2022. június 10-12. között a medgyesi diákok sepsiszentgyörgyi látogatásával folytatódott, így a két diákközösség egy közös táborozáson vehetett részt. Ez alkalommal a medgyesi diákok megismerhették városunkat és környékét. Élménydús programokra került sor: a városi sétavonatozás egy sugásfürdői vonatozással egészült ki, ellátogattunk a Sepsi OSK stadionba és a Vadászmúzeumba, megnéztük városunk legjelentősebb turisztikai látványosságait, bábszínházban és a moziban is voltunk, ahol egy 3D-s filmet láttunk.

2022.június 20.