Székely Mikó Kollégium

Nemes Nagy Ágnes felolvasómaraton - 2022-02-15


Iskolánk idén is csatlakozott az évente megrendezett nemzetközi felolvasómaratonhoz, melynek főszervezője a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. Ebben az évben Nemes Nagy Ágnes alkotásaira esett a választás.A felolvasást a Domokos Géza könyvtár olvasótermében a X.C osztály tanulói kezdték, akik Kedves Laura tanárnő irányításával előre kiválasztott verseket olvastak fel.

Aztán jött a VIII. B osztály Magyari Tünde osztályfőnökkel. Ők Nemes Nagy Ágnes gyerekverseiből olvastak fel.

A VI. B osztály tanulói Timár Tímea tanárnő felügyeletével érkeztek. A kedvenc a Tavaszi felhők című vers volt, amit több ízben el is énekeltünk. 

Dr. Kinda Eleonóra tanárnő a VI.-os református diákokat kísérte a könyvtárba.

Egyes osztályok a saját termükben tartottak felolvasást, mint pl. a II. A osztály tanulói. Szakács Ágnes tanítónő szerint jól sikerült a felolvasás: lapbook-ot is nézegettek, olvastak és Nemes Nagy Ágnes megzenésített verseiből is megtekintettek néhányat.

Köszönettel tartozunk Kádár István kollégánknak, akinek a szép könyvjelzőket köszönhetjük.

Forreiter Csilla-ÉvaEsemények

Szórványtábor

A Székely Mikó Kollégium VI.C osztályának szórványprogramja 2022. június 10-12. között a medgyesi diákok sepsiszentgyörgyi látogatásával folytatódott, így a két diákközösség egy közös táborozáson vehetett részt. Ez alkalommal a medgyesi diákok megismerhették városunkat és környékét. Élménydús programokra került sor: a városi sétavonatozás egy sugásfürdői vonatozással egészült ki, ellátogattunk a Sepsi OSK stadionba és a Vadászmúzeumba, megnéztük városunk legjelentősebb turisztikai látványosságait, bábszínházban és a moziban is voltunk, ahol egy 3D-s filmet láttunk.

2022.június 20.