Székely Mikó Kollégium

Erasmus+ OTP Fáy András Alapítvány gazdasági képz

2016. április 21-én a Székely Mikó Kollégium IX-XI. osztályos diákjai 4 órás gazdasági képzésen vettek részt, amelyet az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Központjának képzői tartottak, névszerint: Benkő Renáta, Dimény Katalin, Bodnár Dóra, Csufor Lilla, Nagy Ágnes, Rab Titanilla, Szilágyi Nóra, Vajkó Beáta és Mihályi Norbert. Ez a tevékenység az ERASMUS + projekt része, amelyben a Székely Mikó Kollégium partner szervezetként vesz rész, két szlovákiai tanintézmény és az aradi Csíky Gergely Kollégium társaságában. 
Diákjaink évfolyamonként 12-15 fős kiscsoportokban dolgoztak együtt, interaktív és játékos tevékenységek segítségével elmélyültek a költségvetés és a pénz világában. 


2021.december 08.


További információk

Események

József Álmos ny. tanár úr előadása a Székely Mikó Kollégium tablóiról

2021. december 6-án József Álmos , iskolánk egykori matematikantanára, helytörténész a Székely Mikó Kollégium tablóiról szóló tanulmányát mutatta be a végzős diákjaink számára. A gazdag képanyagot sok- sok érdekességgel egészítette ki. A résztvevők egy igazi történelmi időutazás részesei lehettek, gazdagodott a történelmi, helytörténeti és a művészettörténeti ismeretük, valamint megerősödött a mikós identitásuk is. Az előadás során betekintést nyerhettek a tablókról készülő album munkafolyamatába is.

2021.december 23.

Közérdekű információk

2021-2022-es Ballagás

A 2021-2022-es tanévben a XII. osztályok ballagása május 21.-én lesz.

2022.május 21.